Monday, September 20, 2010

catatan masam masin sebelum raya....!



> tukang karut belog jambu ni <
pagi 30 ramadan...
aku sudah tak sabar lagi nak balik kampung...yeah!yeah! balik kampung...
walaupun xda la jauh sangat sampai kena jameren....
bayar tol....tapi seronoknyer menggila tak hingat....
mawaii tu....heran??
tapi kali ni lain sikit..aku dijemput sepupu, Acai untuk ke kampung sebab ibu nak buat rempeyek lagi...ayah nak teman ibu...
kami adik beradik jelah nampaknya yang sampai dulu...
takpe....aku faham....

lokasi : lot 104, kampung mawai baru, 81900 kota tinggi, johor...
petang raya....
huh, boringnyer lah hai....
sepupu ada lagi yang kijer...rumah tak siap kemas lagi...bosan
bertambah rosak mood raya lagi bila mendapat pesanan rinngkas dari Mr. R yang sangat caring toward his student...
ayat Mr. R memang mantap membuatkan aku tersentap di situ tatkala membacanya..
ala bunyinye ada la macam ni sikit " ....jangan lupa study tuk trial n stpm sebenar..."
huuaahuaahuaahuuu...meraung dek non dalam hati nih...kang nanges kuat-kuat kang ada pemberita bertanya soalan...
dek non berkata kenapa time nih Mr.R bagi pesanan begini??
dahlah dek non teringat kat nenda...semoga nenda bahagia di sana...
ni dua kali lipat sentap dek non...
ada bagusnya Mr. R mengingatkan sedemikian...tak nak kita lalai...
terima kasih sebab ada orang seperti Mr. R...

malam raya....
mak cik sibuk di dapur...
pak cik sibuk di luar....
buat apa??
rendang arab, lemang, ketupat, macam - macam lah...
kata esok raya...mestilah banyak makanan....
aku?
di mana saya??
aku menemani Acai di kedainya menyiapkan sisa baki jahitan yang belum dicantumkan..
sambil- sambil itu aku bermain sembur- sembur air....sejuk....!
sebab aku rasa macam nak demam...
lebih baik aku berjaga- jaga..
ala bak kata omputeh tu "...prevent is better than cure...."
semburlah di dahi.... rambut...buka kipas lelaju....hah, kan dah kurang tu...
sampailah aku tertidur....


alkisah maka tamatlah kisah aku sebelum raya tahun ni...selamat hari raya, dek non semua....






1 comment:

Cik FarraAqua said...

walaupun da terlambat~~
nak cakap selamat hari raya jugak!!!