Thursday, November 24, 2011

we instead of they

hari : khamis

today, i have learn about ethic
ethic is related to our daily life,
different people will find ethic with their own way
so, the word power in ethic are ' we instead of they' as stated as my blog title

today is my birthday
I am 20 years old for right now and on...
my besties housemate celebrate my birthday with many tipu helah
started with IKA said she want to go for study group at AYAM...
then, FATIN also said she want go to have a dinner with her nursing friend..saya rasa pelik yang amat cz td dy baru lepas makan, takkan nak makan lagi
saya lepaskan mereka pergi meninggalkan saya
other housemate ada kelas, tinggal saya bertiga di rumah
tapi yang lagi 2 tu dlm bilik...
saya sendiri di luar menyiapkan return report...
lebih kurang pukul 10 lebih, i got a phone call from IKA
she ask me to accompny her to go to the river cruise
jalan-jalan sebab dia stress x dapat jawab eko,,,kononnya~~~
saya pun teman lah (kawan yang baik)...sambil jalan-jalan, kami makan ais krim dan jagung cup...masin macam nak kawen lagi mak cik buatkan untuk saya... ke saya yang dah nak dapat soulmate? kuang3....menjadi persoalan...
pukul 11 lebih... kteorang main2 webcam max...macam2 aksi ada...ni salah satu daripadanya



pukul 12, IKA lagi sekali ajak pergi umah kawan dy nak anta kek cz birthday kawan dy sama dgn saya... terharu tgk dy dapat kek...after that, balik umah...masuk je, umah dah gelap...kenapa ni?

suara dari dapur
~~happy birthday to you bla bla bla.....


saya: wah, korang! tak sangka ingat birthday aku...

mereka: ketawa...tiup lilin nesha...

saya: ^3^ haa fuuuuuuhhhhhhhhhhh ( lilin tak padam-padam )

mereka membantu...^3^

lilin pun padam.........

acara makan memakan pun bermula, suap menyuap berlaku...
surprise yg seterusnya...jeng jeng jeng
dapat buku lagenda budak setan saga...wah!
memang buku tu aku nak beli tapi takde masa lagi...sangat gembira...

hah, satu perasaan yang gembira...memang tak sangka...

terima kasih!!!!

3 comments:

Syahida Hamidon said...

untungla ade orang celebrate bufday same2..=) u r 20 now sayang.. b a better young lady wannabe k.. luv ya..

Anis Ismail said...

main webcam mcm x pernah jumpa webcam~ haha... nampak mcm jakun sgt kita time tu...lol ;p

Cik Nesha said...

syahidah : luv u 2 3 4 5 6 and infinity...! thank you.. u'r turn will be next...