Monday, November 21, 2011

every cloud day comes with the greatest sunshine, Rahmat!

hari : isnin
cuaca : hujan lebat, angin kuat...!


assalamualaikum...

saya mengaku dah lama tak menekan papan kekunci ni untuk mencurahkan perasaan jiwa yang terpendam dan terbenam di lubuk hati ini.. tapi atas permintaan sweet december friend saya, saya hari ini membuat keputusan untuk bercerita seminit dua di belog ni..soalan pertama yang mencemari otak saya,, "apa nak cerita ek?"

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 saat selepas itu.........

nah?


cerita pasal drama terbaru lakonan Beto Kusyairy yang saya baru tonton masa balik cuti hari tu..URI....yeah! tajuk entri saya ni pun adalah petikan kata-kata dari Ibu Fauziah Nawi...aisyeh, macam Fauziah Nawi tu dulu baby sitter saya je nak gelar dia Ibu Fauziah.. tapi takpe.. cuba baca sekali lagi tajuk entri saya...penuh makna kan? saya rasa semangat dengar ayat tu and saya sudah pun berkongsi ayat tu dgn sweet december friend...dia pun rasa okey and get the spirit..ayat ni sangat sesuai masa kita tengah down..

then, lakonan Beto dalam citer tu pun mcm real mahasiswa even dia dah pun 31 tahun..dy nampak fresh as a student uni..best! dalam citer ni dia mesra dengan semua orang yang dia jumpa di sarawak...memang bagus tu...adab Melayu.. then dia suka kat mimi seorang waitress...mee apa yang femes kat sarawak ni cik? haha...comel!

dia pegi sarawak tu sebab nak cari mak ayah dia yang kandung.. then dia dapat jumpa tapi rupa-rupanya dia ada twin..twin dia nama JOHNNY suffering luekemia.. hoho?! sedih kan...

tu cerita yang pertama...

cerita kedua ialah,,, saya?

...............................
...............................
...............................

saya takde idea....
peneman perut saya...^3^

No comments: