Tuesday, December 25, 2012

sepanjang jalan kenangan... 2012

hari: selasa
cuaca: sejuk, mcm kat perantauan *saya bersweater di dalam bilik*

assalamualaikum.

mula-mula, saya nak tulis entri pasal kahwin-kahwin sebab nak cerita pasal majlis kahwin sepupu, tapi bila tengok encik kuro punya entri, rasa nak cerita jugak benda yang sama. hihi, saya tiru dia. no no no, bukan tiru lah tapi terinspirasi untuk menulis benda yang sama. kan? see, tajuk je dah lain. sorry, encik kuro. tapi saya suka belog awak.

for other information:
encik kuro ni sama UITM MELAKA dengan saya. dia HOTOUR-ian. saya budak BASS. saya pernah jumpa dia waktu sama-sama kat BANK ISLAM. rasa terperanjat dapat tengok encik kuro DEPAN-DEPAN. itu je nak kongsi.

along this 2012, banyak benda yang dah saya lalui, berlaku secara sengaja atau tak sengaja. saya suka benda tu atau tak suka. tapi itu dah kira sejarah bagi saya. apa yang baik, saya jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan. peribahasa di situ.

januari : saya masih di semester 1 lagi. sedang mempersiap untuk menghadapi peperiksaan akhir. masih lagi bersama dengan ladies A4-2.
kami
bilik utama-----> geng anggun - nesha, zati, mieza dan anis.
bilik 2---------> lupa - fifah, ika dan ainur.
bilik 3--------> bilik rock "lu langsi, lu tidur luar" - ily, oyen dan mimi.

februari : saya bercuti. 1 bulan lebih. dapat result semester 1. sedih.

mac : naik semester baru dengan azam yang kuat.

april, mei, jun, julai : di melaka bandaraya bersejarah. macam-macam berlaku. antaranya :
malam jalinan kasih ------> program wajib pergi, best!

solat hajat perdana untuk semester 2 di masjid selat.


program perasmian UTC. roomates saya.


pirate park - eye on malacca.


ogos : raya. hooray, saya suka sangat raya.

ayah dengan kakak dan abg iparnya.


andi- sepupu paling muda.
irfan dan mirul.


gambar ni sepatutnya saya dengan adik je tapi abg iwan dan wak mie nak jugak.
tapi takpe, nice.


kaum lelaki sebelah keluarga ayah.
ramai lagi yang takde, raya rumah menatu.


my family and I.
saya anak ibu.


sepupu sama umur.
lebih kurang sama-sama membesar.
ada sorang yang takde, tu yang gantikan adik.


dalam perjalanan ke kampung ibu pulak.


september, oktober, november dan disember : sekalikan cerita sebab rasa macam tak banyak cerita kot.


16 september 2012
kakak errin (yg buat peace) kahwin.
best, pertama kali buat ucapan kat guest book.


sebelum debat.
malam tu, terlakar sejarah kemenangan saya sebagai ' final best speaker '
thanks to all who support me especially ibu.
yang tarik saya senior aman.
berjuta terima kasih.
team member saya - wani azmat.
penunjuk ajar - sukbean, reena, aini, syafiq, bobo, toto, bieber, azim, adderly.


ika - motivator saya.
pe kena roti canai kat subaidah.


this award for ayah dan ibu.
kemenangan terbaru untuk ibu dan ayah.


di uitm shah alam.
debat wanita-wanita sahaja.
dari kiri : wani, nesha, aini, zati dan qusha.

team dari KBM.


selepas habis, kami ada parti.
makan-makan je lebih.


kelas akhir dengan ibu fatimah.
ibu fatimah berbaju oren, bertudung cuklet.


rhetoriks AGM.
ni semua BASS.
senior aman yang pakai specs bukan berbaju merah.


itu jelah yang saya ingat. sekarang tengah bersiap sedia untuk menghadapi final exam. doakan saya.

waktu : 08:50, 25 disember 2012------------>  istanbul

2 comments:

Kuronofu91 said...

haaa..masjid selat...x dapat gi lagi~~~

Cik Nesha said...

tu masa sem 2.
masjid selat sangat cantik. kalau nak gi, ajak saya okay!