Wednesday, September 21, 2011

16 hari... -.-

hari : rabu
mode : tengah searching pasal Hospital Melaka


sedar tak sedar, siang berganti malam, panas berganti hujan dah 16 hari aku menjalani hidup di alam siswi ini. perjalanan memang banyak cabaran dan kedukaan. di samping itu, ada juga keceriaan. semua itu silih berganti. di sinilah aku belajar semula cara berkawan. aku di sini boleh diibaratkan sebatang kara. jadi aku bermulalah semula. dari ucapan salam ke ucapan hai dan hello.



dari bertanya nama dan tempat asal ke bertukar-tukar no telefon. suasana kat sini memang berbeza dari uni yang lain. berada kat sini, aku merasakan diri ini seorang pekerja pejabat bukan seorang siswi. bukan kerana apa, tapi bangunan uni kami seperti bangunan pejabat dan petempatan kami merupakan sebuah apartment. setiap hari, kami harus berjuang dengan tangga. menaiki lif merupakan impian setiap siswa dan siswi di sini. jantung ni berdegup seperti hendak menonjol keluar. betapa jantung sangat bekerja keras. tingkat 5, 10, 13 menjadi mainan. tingkat 2,,, alhamdulillah, syukur sangat!




- ni merupakan pemandangan waktu pagi dari tingkat 4 kolej kediaman aku -

mengenai subjek pula, untuk part 1 ni aku ambil subjek CSC 413 ( interactive of multimedia ), ACC 106 ( accounting ), MAT 112 ( business mathematics ), ADS 410 ( quality management ), CTU 551 ( tamadun islam dan tamadun asia ) dan LAW 245 ( undang-undang ). project work dah dapat, tinggal tunggu pening. tapi aku yakin, aku boleh. untuk part ni, aku tak ambil lagi 3rd language. koko pulak aku dapat kesatria negara. tak bestlah koko. aku tak boleh buat, jadi duduk tepi je. orang semua tengok, tak suka. harap-harap ada aktiviti untuk aku. jadi seronok sikit, tak payah duduk tepi je. tapi aku sangat berharap hari selasa takde pukul 4.30-6.30ptg. tak payah pegi koko. hahaha,,boleh fly pegi mana-mana ke, rehat kat rumah ke. makbulkan doaku ( memang tak lah kan )


* rasa macam nak makan maggi goreng. sedap jugak~~ mari buat.




selamat malam teman-teman...

p/s : farra, nadiah, shitty, aalia dan lain-lain, gogo fighting!

2 comments:

Miss FarraAqua said...

u,
i'm really okey here.
alot of friends. (none of handsome guys here, GOD!)
i know u become a big girl right now.
without ibu, u can survive. good!

Syahida Hamidon said...

Awak!! sangat rindu kat korang.. cik fara: uni kte tak ramai yg nsem2.. he3.. tp senior sangat baek sampai ke tidak henseman dorg tenggelam di sebalik dorg py kindness.. doakan kte kat sini.. Aishiteru korang!!~