Saturday, June 30, 2012

bila dah datang. . .

hari: sabtu

assalamualaikum.
hai, luorg.
tengok lah wa ni
bila dah rajin nak update belog
setiap masa dan ketika nak tulis
apa bendanya nak ditulis pun tak tahu.
idea, tolong.
..................

semalam,
saya rindu ibu, ayah, andi dan semua
saya mesej shitty,
dia dah balik rumah.
..............

semalam,
wa pegi solat jemaah maghrib dan isyak
antara senggang waktu tu
ada seorang jejaka
mungkin jodoh
dia baca ayat al-quran
ya Allah, sangat merdu
terpikat
tapi akak tu dah cop
haha. . .
................

semalam,
adik mesej aku
dia cakap dia ada kenal dgn budak sklh sukan
untunglah dia
dia memang cantik
no wonder ramai orang suka
dia pena cite, dia dpt coklat
best kan?
................

semalam,
kawan aku belanja makan
alhamdulillah
semoga dia berjaya dlm final exam ni
aku pun.
makbulkan permintaan aku.
................

semalam,
aku teringat aku pena buat cerita "yang itu, yang ini"
cerita tu tak boleh diteruskan cz dua orang dari sahabat Hane dah berpunya
Hane je yang masih solo
tiba-tiba aku terfikir
macam mana kalau Hane tu tak solo lg
dia boleh bg komitmen ke?
sedangkan watak dia, dia seorang yg mudah bosan
suka buat ikut suka
tidur mati
tak matang
...............

semalam,
aku nampak intan payung
dengan pempuan
dia study sama-sama
Alhamdulillah
saya suka untuk dia
dia pesan 'al dua silahul mukmin- doa itu senjata mukmin'
aku pesan 'man jadda wa jadda, wa man zaroa' hasoda- siapa yang usaha dia berjaya, siapa yang menanam dia menuai'
dulu form 3 kami belajar bahasa arab sama-sama
...............

semalam,
saya dan umairah ber-fb sama
walaupun tidak pernah jumpa dia
tapi ukhwah kami kekal hingga hari ini
kami berkenalan hanya kerana seorang lelaki
status dia ketika itu 'kekasih'
saya 'sahabat lelaki tersebut'
lelaki itu yang memperkenalkan kami
terima kasih.
..................

semalam,
main game spongebob collapse,
kalah dengan bik.
dia memang champion game
plant vs zombie pun dia menang
bik ni roomate saya dr sem 1
dia cantik, die hard fan of adam, kru dan sekutunya

dia yang depan ni. over.


ni saya yang paling latest
gadis jepun cakap saya berisi
dia memang jujur.
saya akan cuba reduce my weight
saya send gambar ni kat mak cik
mak cik ckp cntknye... kt mnie?
haha...

dia kawan yang lain sikit
dia pembimbing saya
agamanya bagus
saya nak macam dia
dia dekan sem lepas.
tahniah.


3 comments:

syida's said...

kan? kite pun same. dah addicted berblog. uhuhu..

Miss FarraAqua said...

Saye blom cukup mase utk berblog. Whaaaahaaa

Cik Nesha said...

awak BOLEH. lepas ni cuti sem. kte update sama2. haha