Monday, October 17, 2011

memang kau bukan untuk aku

hari: isnin
malam yg membosankan


kenapa kalau kita berjumpa je, mesti nak bertikam lidah?
aku rasa memang aku bukan untuk kau dan kau bukan untuk aku..
aku tak kisah tak kawan dengan kau
tapi tahniah lah atas apa yang kau lebih dari aku,,
jangan nak bangga diri,, dan yang paling penting aku tak pernah memandang rendah kat kau..
kau jangan lah nak guna bahasa2 macam tu dengan aku
kenapa dengan aku, bahasa kau sangat buruk.. nada perbualan kau pun sama
sebab
sekasar-kasar aku pun, aku tak pernah membongok or membengong kan orang lain even kawan aku yang dah 5 tahun or berbelas2 tahun aku kenal..
kenapa kau dengan mudah mengeluarkan itu dari mulut busuk kau tu?
jangan sampai mulut busuk aku cakap...
karang pengsan kau menangis
tapi, aku masih rasional dan nak bawa nama baik ayah ibu,, jadi aku takkan mengeluarkan kata2 macam kau tu..
mungkin ini saje kerjasama di antara kita, andai kat lepas ni kita tak bertegur sapa,, jangan kau nak salahkan aku..sebab aku boleh bertegur dengan kawan kau tetapi tidak engkau.. gosok gigi, clorox mulut kau!


assalamualaikum!


mode : rindu ibu~~





~~~~ sepetang di tepi sungai melaka, berjalan- jalan ~~~~

2 comments:

Miss FarraAqua said...

sabar, sayang.
manusia mmg byk ragam.

Cik Nesha said...

tapi dia memang dah lebih wak..kte try perbaiki diri bila bergaul dgn dia tapi she still same...