Thursday, January 10, 2013

itu sangat kool

hari: khamis
cuaca: gelap malam

Assalamualaikum.

malam ni wa nak cerita pasal ke-kool-an seorang mamat ni. dia sepupu wa je pun. tapi wa tak pernah kenal dia before this. jumpa apa tah lagi kan. so, to make it short, wa hai lah dia kat facebook, saje buat jejak saudara. bual punya bual ,tersentuh pasal adik wa, 18 tahun. dia 19 tahun, dia pun nak minta no phone adik wa. wa cakap minta sama ibu wa. dia balas ok and terus offline. then, wa terus message ibu, cerita lah pasal ni. wa dengan ibu kamcing bab-bab story telling ni.


wa: akak chat dgn anak sedara ibu yg kat perak tu, then dy nak minta no phone adik. kuang2, akak suruh dy minta ibu.
22.04

ibu: ye bru sat dia kol ibu nak mntk no adk.. nnti ibu tnya adk ke bg je trus.
22.11

wa: gila gentleman dy ni. hebat! x pena akak jumpa org mcm dy.
22.19


ibu: ha la dia ckp trus kt ibu.. along nk no ank mkcik yg no 2 tu blh ke.. dia siap tnya wt apa adk skrg.. ibu ckp la dh tdo..
22.22

diusik dgn gelaran 'ustazah pilihan'
sebab sekolah agama.
kesayangan makcik-makcik sebab rajin di dapur
wa?


dengan acai- sepupu wa.
bulan ramadan- kenduri arwak mak (nenek)


wa memang serius terperanjat yang dia pergi telefon ibu wa betul-betul. gila kool dia ni. adik wa ni pun memang hot stove. bertuah dia ni (ganti ayat untunglah).

p/s: kalaulah ada jejaka yang buat mcm ni sebab nak no phone wa, terharu amat seh! 


2 comments:

syida's said...

mahu jugakk!

Cik Nesha said...

kan, sape tak nak.
*dreaming*