Friday, July 6, 2012

la tahzan

hari: jumaat
cuaca: redup

assalamualaikum
hari ni wa sedih sikit
air mata wa jatuh mcm ada magnet menariknya dari bawah
wa cuba kuat tapi wa sangat kecewa
kecewa sebab mereka
bagai melepaskan tangan
menjungkit bahu seperti tidak pernah berlaku
seperti mereka tidak salah.
jadi salah aku lah?
aku yang mengelamun or tipu?
why must i doing that?
useless.
kalau nak suruh aku ingat in detail what i have done before
sorry, i cant remember all
but, i remember that i have done the test.
dengan berbekal kesabaran, aku sabar.
kalau dah berpuluh tahun aku sabar
kenapa sekarang tak boleh..? cuba memujuk hati dan fikiran
okey, fine.
aku sabar lagi.

dalam perbualan aku dengan si dia
dia bertanya apa yang aku faham
aku pun bagitahu
aku soalan lagi dan lagi
dia beri kenyataan
suara aku mula berubah
ada sesuatu yang menyentuh hati
aku diam untuk seketika
tapi beberapa ketika selepas itu
aku bersuara "but i grow as a girl"
dia menjawab "yes, bla bla bla................."
dia memberitahu effeksnya
aku terfikir tentang bagaimana hukum agama?
wait untill 2nd november.

pengajaran: betapa lama kita tunggu, betapa berharap kita pada sesuatu, jika Allah mengatakan tidak untuk kita ketahuinya, maka tidaklah kita ketahuinya.


3 comments:

syida's said...

awak kuat. sabar. kite ade dengan awak.

Miss FarraAqua said...

be strong, dear

Cik Nesha said...

thank you, sahabats.